POHOVANI PILEĆI KROKETI: Zbog ovog sastojka meso neće biti suvo i žilavo

Novosti online 30. 01. 2023. u 19:32

Piletinu isecite na kockice srednje veličine, posolite i premažite senfom, pa je ostavite da odstoji u frižideru bar tri sata.

Foto: Profimedia

Pospite peršunom i biljnim začinom, pa uvaljajte svaki komad u brašno, a zatim u jaja. Pospite meso susamom i na kraju prezlama.

Pohujte piletinu u vrelom ulju. Ređajte je na ubruse da bi kroketi upili višak masnoće. Po želji, narendajte kačkavalj na vrelo meso, jer tako će biti sočnije i omeknuće, jer će meso upiti dodatnu masnoću kačkavalja.

Potrebno je:

  • 1,5 kg pilećeg belog mesa
  • šolja susama
  • 6 jaja
  • 200 g senfa
  • peršun nprezle
  • so
  • biljni začin
  • brašno za pohovanje
Pogledajte više