HUMUS OD LEBLEBIJA I PAPRIKE: Kremasti posni namaz koji osvaja mirisom i ukusom

Milena Tomasevic 08. 12. 2025. u 21:46

Za sve ljubitelje brzih, zdravih i posnih namaza, ovaj humus sa paprikom biće pravi pogodak. Lagan, aromatičan i savršeno kremast, odlično ide uz sveže hlebove, tortilje ili kao dodatak uz bilo koji obrok.

FOTO: Novosti

Sastojci:

  • 100 gr leblebije
  • 2 kašike tahinija
  • 3–4 kašike ulja
  • 4 kašike ljutenice
  • so po ukusu
  • sok od 1 limuna

Priprema:

Leblebiju ostaviti preko noći potopljenu u vodi. Ujutru ocediti vodu i staviti u blender. Blendirati sa svim sastojcima osim ljutenice. Kada se leblebija potpuno usitni i smesa postane kremasta, dodati ljutenicu i još kratko sve zajedno izblendirati. Humus prebacite u činiju, prelijte sa nekoliko kapi maslinovog ulja i po želji posipajte paprikom u prahu, susamom ili seckanim peršunom. Odlično se služi uz toplu lepinju, prepečene kriške hleba, tortilje ili sveže povrće poput krastavca, šargarepe i celera.

Uživajte!

Pogledajte više