ODUŠEVIĆETE CELU PORODICU: Domaći sladoled od lubenice
KAD prži sunce, a lubenica čeka u frižideru, ovaj domaći sladoled je pravo rashlađenje.
Foto: Printskrin/@TastyRecipeLovers
Lagan, kremast i prirodno sladak, pravi se bez aparata, bez jaja i bez muke.
Sastojci:
* 800 g lubenice (bez kore i semenki)
* 150 g voćnog jogurta od jagode
* 2 kašike meda
* Aroma jagode (po želji)
* Prehrambena boja (po želji)
* Čokoladne mrvice (za posipanje)
Priprema:
Isecite očišćenu lubenicu na kockice, stavite ih u kesu ili na pleh i zamrznite najmanje 2 sata.
Stavite polovinu zamrznutih kockica u blender, dodajte jogurt, med i po želji aromu jagode. Izblendajte u glatku masu.
Ubacite preostale kockice i nastavite da blendirate dok ne dobijete gustu, glatku i kremastu smesu. Ako želite jaču ružičastu nijansu, dodajte malo prehrambene boje i kratko izmešajte.
Prespite smesu u staklenu ili plastičnu posudu, pokrijte folijom i zamrznite oko 6 sati, dok se lepo ne stegne. Sladoled poslužite u šoljicama ili činijama, uz čokoladne mrvice za dekoraciju i dodatni ukus.
Probajte👌
(Stil)