JEFTINE I BRZE, A SAVRŠENE ZA LETO: Palačinke sa tikvicama
POSTOJI hiljadu rešenja kada su brzi letnji obroci u pitanju, a sa tikvicama uvek to bude i najukusniji odabir.
Foto Profimedia
Palačinke s tikvicama su idealne su za doručak ili lagani ručak. Tikvice se dodaju u smesu za palačinke, čineći ih sočnim i dajući bogatiji ukus.
Sastojci:
* 1–2 tikvice, izrendane
* 2 jajeta
* 250 ml mleka (ili kiselog mleka, jogurta)
* 100–150 g brašna
* so, biber, začini po želji (mlevena paprika, peršun)
* ulje za pečenje
Priprema:
Tikvice oguliti (po potrebi) i izrendati. Posoliti i ostaviti da puste vodu 15–20 minuta, pa ih dobro ocediti.
Umutiti jaja, dodati mleko, so, biber i brašno. Mešati dok ne dobijete glatku smesu. Smesa treba da bude malo gušća nego za obične palačinke.
Dodati oceđene tikvice i začine u smesu i promešati.
Peći palačinke u zagrejanom tiganju s malo ulja, dok ne porumene s obe strane.
Predlog:
Za bogatiji ukus, možete dodati feta sir, kačkavalj, ili beli luk u smesu. Palačinke se mogu poslužiti tople s kiselim mlekom, pavlakom, ili nekim drugim umakom.
Prijatno!
(Super Žena/B 92)