LAKA, OSVEŽAVAJUĆA I UKUSNA: Pileća salata sa breskvama
LAGANA i osvežavajuća, a držaće vas dugo sitim.
Foto: Printskrin Youtube/Jacqueline Gomes Nutrition
Breskve joj daju poseban ukus, salata koja je odlična za letnje mesece ili kao deo lakog ručka/večere.
Potrebno je:
* 400 g pilećih prsa
* 3 kašike maslinovog ulja
* 4 breskve narezane na četvrtine
* 4 kašičice sirćeta po izboru
* 1 kašika meda
* 50 g seckanih oraha
* 110 g zelene salate
* 100 g kravljeg sira
* pola ljubičastog luka
* 1 seckani čili (po želji)
Priprema:
Na zagrejanom tiganju ispecite pileća prsa narezana na trakice. Onda ispecite breskve na malo ulja, pa ih začinite biberom. Pecite minut do dva sa svake strane. U posudi pomešajte ostatak maslinovog ulja, sirće, med i čili i prelijte salatu. Poređajte kriške piletine, luka i breskve, pa pospite sirom. Prelijte sokom od pečene piletine, pa dodajte seckane orahe.
Prijatno!
(Trpeza)