ZOVU IH I "ROLNICE SREĆE", A GOTOVE SU ZA 10 MINUTA: Ovako spremljene prženice morate da probate (FOTO)
PEKU se na tiganju, filuju se krem sirom, džemom, čokoladnim namazom ili voćem i gotove su za 10 minuta!
Foto: Printskrin Youtube/ Gurman TV
Slatke, mekane i punjene rolnice od prženica koje se tope u ustima!
Savršene za doručak, užinu ili brzi desert.
Sastojci:
* Tost hleb, 6 kriški Foto: Printskrin Youtube/ Gurman TV
* Jaja, 2 komada
* Mleko, 3 kašike
* Ekstrakt vanile, 1 kašičica
* Cimet, prstohvat
* Namaz, po želji: krem sir, džem ili nutela, 3 kašike
* Puter ili ulje za pečenje
* Šećer u prahu i cimet za posipanje (po želji)
Priprema:
Svaku krišku hleba istanjite oklagijom. Namažite fil po sredini i urolajte čvrsto. Umutite jaja, mleko, vanilu i cimet. Rolnice umačite u tu smesu. Pecite na malo putera na srednje jakoj vatri dok ne porumene sa svih strana. Po želji, uvaljajte ih u smešu šećera i cimeta ili pospite šećerom u prahu.
Prijatno!
(Super recepti/Žena)