OTVORITE LETNJU SEZONU OVIM RECEPTOM: Kuvane breskve sa viskijem i sladoledom od vanile
SAVRŠEN letnji desert, mekan, kremast i osvežavajuć.
Foto: Printskrin Youtube/Kelvin's Kitchen
Prirodna slatkoća breskvu čini dobrom zamenskom namirnicom za prerađene slatkiše. Breskva smanjuje efekte starenja i nastanak hroničnih bolesti, dobra je za zdaravlje crvenih krvnih zrnaca, kostiju i nervnog sistema.
Sastojci:
* 1 kašika putera
* 950 g iseckanih breskvi
* 2 kašike smeđeg šećera
* 1 kašičica vanilinog ekstrakta
* 45 ml viskija
Recept za kuvane breskve sa viskijem i sladoledom od vanile:
Kako biste pripremili breskve na ovaj način, prvo istopite puter u tiganju na srednjoj vatri. Dodajte breskve i krčkajte ih oko 10 minuta, povremeno mešajući. Umešajte smeđi šećer, vanilin ekstrakt i viski, pa krčkajte krčkajte na srednjoj vatri oko 20 minuta, dok breskve ne omekšaju, a sos ne potamni.
Servirajte uz sladoled od vanile i uživajte.
Prijatno!
(StvarUkusa)