GOTOVE ZA 30 MINUTA! Hrskave tikvice sa belim lukom i parmezanom
ZDRAVA, lagana i ukusna grickalica ili prilog koji će nestati sa tanjira za tren.
Foto: Printskrin Youtube/ SOS Kitchen
Hrskavi štapići od tikvica obloženi belim lukom, parmezanom i prezlama pečeni do savršenstva!
Sastojci:
* Tikvice, 2 srednje
* Maslinovo ulje, 2-3 kašike
* Beli luk, 2 čena
* Parmezan, 50 g
* Prezle, 50 g
* So i biber, po ukusu
* Suvi začini, po želji
Priprema:
Zagrejte rernu na 200°C i obložite pleh papirom za pečenje. Tikvice operite, po želji oljuštite, i iseci po dužini na štapiće debljine otprilike 1 cm. U većoj posudi pomešajte maslinovo ulje i beli luk, pa dodajte štapiće tikvica i promešajte da se ravnomerno oblože. U posebnoj činiji pomešajte prezle, parmezan, so, biber i začine. Svaku tikvicu uvaljajte u mešavinu parmezana i prezli, lagano pritisnite da se smesa zalepi. Poređajte štapiće na pleh, tako da se ne dodiruju. Pecite 20-25 minuta, ili dok ne postanu zlatni i hrskavi. Na kraju ih možete po želji kratko zapeći na funkciji grila da dodatno porumene.
Prijatno!
(Super recepti/Žena)