SPREMIĆETE GA ZA SAMO 15 MINUTA: Najkremastiji spanać ikada, savršen uz meso, ili pečena jaja
AKO volite kremaste i nežne ukuse, ovaj spanać sa mlekom biće vaš novi favorit!
Foto: Profimedia
Brzo se priprema, savršeno ide uz pire, jaja ili meso, a toliko je ukusan da možete da ga jedete i samog - kašikom, direktno iz šerpe.
Sastojci Količina
* Spanać 500 g
* Beli luk 2 čena
* Brašno 2 kašike
* Ulje ili puter 2 kašike
* Mleko 300 ml
* So i biber po ukusu
* Muskatni orah prstohvat
Priprema:
Ako koristite svež spanać, dobro ga operite, očistite i kratko obarite u slanoj vodi (2-3 minuta), zatim procedite i sitno iseckajte. Ako koristite smrznuti spanać, samo ga odmrznite i ocedite višak vode. U šerpi zagrejte ulje ili puter, dodajte sitno seckan beli luk i kratko propržite. Dodajte brašno i stalno mešajte dok ne dobijete svetlu zapršku. Polako sipajte mleko uz neprestano mešanje da ne bude grudvica. Kuvajte dok se ne zgusne u glatku kremastu masu. Umešajte iseckani spanać, dodajte so, biber i prstohvat muskatnog oraščića ako volite. Kuvajte još 5-10 minuta na tihoj vatri da se svi ukusi sjedine.
Prijatno!
(SuperRecepti RS)