PREDJELO KOME NIKO NEĆE ODOLETI: Urme u slaninici, savršena kombinacija
Новости онлине
14. 05. 2025. u 19:00
URME u slaninici su savršena slatko-slana kombinacija koja se mora naći na vašoj trpezi.
Foto: Profimedia
Sastojci:
- 230 g urmi bez koštica
- 110 g badema
- 450 g kriški slanine
Zašto je korisno da jedete urme?
Urme su prirodno slatke i ne sadrže dodate šećere, a izuzetno su hranljive. Obezbeđuju oko 18 odsto dnevnih potreba za vlaknima i potpomažu funkcije varenja. Bogate su vitaminom B, vitaminom K, kalcijumom, gvožđem, magnezijumom, kalijumom, cinkom i manganom. Takođe su bogate antioksidansima i imaju anti-gljivična svojstva. Imaju jako antiupalno dejstvo.
Recept za urme u slaninici:
Kako biste pripremili urme na ovaj način, zagrejte rernu na 180 stepeni. Isecite urme. Stavite po jedan badem u svaku urmu. Umotajte urme u slaninu, i pričvrstite ih koristeći čačkalice.
Pecite 10 minuta ili dok slanina ne porumeni i ne postane hrskava. Servirajte kao predjelo i uživajte.
(Stvar ukusa)
Pogledajte više