HRSKAVA JAJA SA SLANINICOM: Idealan način da ih iskoristite posle Uskrsa
Новости онлине
23. 04. 2025. u 07:00
ZA ova punjena jaja treba samo malo više truda koji se apsolutno isplati.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- tvrdo kuvana jaja 8 komada
- jaje, nekuvano 1 komad
- brašno 3 kašike
- prezle 3 kašike
- listovi slanine 4 komada
Za nadev:
- kiseli krastavčići 3 komada
- majonez 3 kašike
- kisela pavlaka 4 kašike
- senf 1 kašičica
- kurkuma na vrh noža
- peršun po ukusu
- so i biber po ukusu
- ulje 1 kašika
Priprema:
Kuvana jaja prepolovite, izvadite žumanca. Svaku polovinu belanaca uvaljajte u brašno, pa u umućeno jaje, a zatim u krupnije prezle i kratko ispržite na vrelom ulju. Vadite na papirni ubrus da upiju višak masnoće i poređajte na tanjir za serviranje i posolite. Za nadev kisele krastavčiće isecite na kockice i ocedite ih od viška tečnosti. Pomešajte krastavčiće sa majonezom, pavlakom, propasiranim kuvanim žumancima i kurkumom. Pobiberite po ukusu i napunite pohovane polovine jaja. Slaninu pržite na teflonskom tiganju i kada postane hrskava izlomite je i pospite preko nadeva. Pospite sitno seckanim peršunom i servirajte.
(superrecepti)
Pogledajte više