TRI NAJVAŽNIJA TRIKA ZA NAJBOLJI ŠLAG: Biće čvrst, a poslastice savršene, ove stvari su ključne
Новости онлине
10. 04. 2025. u 14:30
Čvrst i ukusan šlag nije nešto što uvek pođe za rukom, ali postoje trikovi sa kojima ne možete da pogrešite.
Foto: Shutterstock
Malo tečnosti
Najbolje je da počnete sa manje vode ili mleka nego što piše u receptu, pa da dodajete još. Kada šlag postane optimalno gust, znaćete da je dovoljno tečnosti.
Temperatura
Najvažnija je temperatura tečnosti u kojoj se muti šlag. Važno je da mleko ili voda budu ledeni.
Ravnomerno premazivanje
Nož ili špatulu zagrejte u vrućoj vodi pre korišćenja. Omogućiće glatko i ravnomerno mazanje šlaga, bez nepotrebnih zadržavanja ili povlačenja. Posle nanesenog šlaga dobro ohladite tortu pa joj tek onda dodajte ukrase. Hladan šlag držaće bolje ukrase i produžiće im postojanost.
(trpeza)
Pogledajte više