RECEPT ZA DOMAĆI BUGARSKI JOGURT: Gust i kremast, još ukusniji kada je domaći
Jovana Vasić
08. 04. 2025. u 11:30
Domaći bugarski jogurt se pravi od samo dva sastojaka, a priprema je iznenađujuće jednostavna.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 4 l mleka
- 120 ml običnog jogurta
Priprema:
Kako biste napravili bugarski jogurt, u velikom loncu na šporetu zagrejte mleko na 91-94 C. Ostavite da se ohladi na 43-46 C. Nakon toga lagano umutite jogurt u mleko.
Prebacite bugarski jogurt u staklene tegle i zatvorite poklopac. Umotajte tegle u debelo ćebe. Posle 6-8 sati jogurt treba da bude čvrst. Testirajte tako što ćete ga lagano okretati da vidite da li zadržava svoj oblik. Prebacite tegle u frižider.
(stvarukusa)
Pogledajte više