POHOVANA BORANIJA: Ovako spremljeno jelo svi vole da jedu
Новости онлине
02. 04. 2025. u 16:00
Pohovana boranija je savršena bilo kao prilog ili predjelo. Vrlo se lako pravi.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 450 g zelene boranije, isečeni krajevi
- 400 g brašna
- 120 ml piva
- 1 3/4 kašičice soli
- 1/2 kašičice bibera
- 1/4 kašičice belog luka u prahu
- 1/4 kašičice luka u prahu
- ulje za prženje
- 1 kašika svežeg peršuna seckanog
Priprema:
Kako biste napravili boraniju na ovaj način, prvo zagrejte dva prsta ulja u dubokom loncu. Premažite mahune boranije brašnom i otresite višak. U srednjoj posudi pomešajte preostalo brašno, pivo, so, biber, beli luk u prahu i crni luk u prahu.
Ubacite boraniju u testo, komad po komad, pa pržite 8-10 mahuna dok ne porumene, oko 3-4 minuta. Kada je ispržite, pospite peršunom i servirajte.
(stvarukusa)
Pogledajte više