NAJUKUSNIJI RECEPT ZA POHOVANE TIKVICE: Tako jednostavno, a neodoljivo ukusno
Новости онлине
29. 03. 2025. u 10:00
Bilo da ih spremate kao prilog ili samostalni ručak ili večeru, ovo jelo će vas oduševiti.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- Tikvice 2 srednje
- Jaja 2
- Brašno 100 g
- Prezle 100 g
- So po ukusu
- Biber po ukusu
- Ulje za prženje
Priprema:
Operite tikvice i isecite ih na tanke kolutove (oko 0.5 cm debljine). Posolite ih i ostavite da odstoje 10-15 minuta kako bi pustile vodu. Nakon toga ih obrišite papirnim ubrusom. U jednoj posudi umutite jaja sa malo soli i bibera. U drugu posudu stavite brašno. U treću posudu stavite prezle.
Uvaljajte svaki kolut tikvice prvo u brašno, zatim u jaja, i na kraju u prezle. U tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi. Pržite tikvice sa obe strane dok ne postanu zlatno-smeđe i hrskave (oko 2-3 minuta sa svake strane). Pohovane tikvice stavite na papirni ubrus da upije višak ulja. Poslužite toplo uz omiljeni sos ili kao prilog.
(superrecepti)
Pogledajte više