RECEPT ZA DOMAĆI POSNI MAJONEZ: Uživajte u omiljenom namazu i u vreme posta
Jovana Vasić
14. 03. 2025. u 12:00
Možete da napravite vaš omiljeni preliv i u vreme posta, samo je potrebno da koristite malo drugačije sastojke. Dodajte kao prilog jelu i uživajte.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 300 ml ulja
- 200 ml sojinog mleka
- 1 kašika senfa
- sok od jednog limuna
- so
- biber
Priprema:
U činiju ili najbolje bi bilo teglu, sipajte ulje i sojino mleko, senf i sok od limuna. Štapnim mikserom mutite nekoliko minuta dok se sastojci ne sjedine i dok se sve lepo ne zgusne.
Potom, dodajte začine po ukusu i ponovo mutite da se začini raspodele po majonezu. Znaćete da je majonez gotov kada bude svetlo žute boje i kada dobije kremastu teksturu. Ovako pripremljen posni majonez možete koristiti za prelive, soseve ali i kao umak za grilovano povrće.
(Ona)
Pogledajte više