NAMAZ KOJI SVI VOLIMO: Domaća pileća pašteta
Možete lako i brzo napraviti domaću pileću paštetu po jedinstvenom receptu, a nije vam potrebno ni previše sastojaka.
Foto Shutterstock
Sastojci:
- 200 g belog mesa
- 2 šargarepe
- 2 bele zeleni
- pola celera
- 1 crni luk
- malo senfa
- malo pavlake
- malo soli
- 2 kisela krastavčića srednje veličine
Priprema:
Belo meso skuvajte. Ako želite da brzo bude gotovo iseckajte ga na manje kockice i za petnaestak minuta je skuvano. U istu posudu stavite i šargarepu, belu zelen, peršun, luk. Kad je kuvano izvadite iz vode i stavite sa sve mesom u blender. Zatim odozgo posolite, dodajte kiseli krastavac, malo senfa, malo pavlake i druge začine po želji.
Uključite blender i blendirajte dok ne postane jednolična masa belkaste boje. Nakon toga prespite u posudu sa poklopcem i stavite u frižider. Kad se stegne biće gotovo identična kao kupovna pašteta, ali neuporedivo hranljivija i zdravija. Ukoliko vam je mnogo gusto dodajte malo vode u kojoj se kuvalo meso i povrće i razredite je. Uživajte u njenom odličnom ukusu.
(glossy)