TRIK ZA NAJUKUSNIJU PRŽENU RIBU: Spremljena na ovaj način biće veoma ukusna i manje masna
Trik za savršeno prženu ribu krije se u specijalnoj mešavini ulja, koju možete da napravite kod kuće.
Foto: Shutterstock
Savršeno prženu ribu možete da napravite pomoću vrlo jednostavnog trika za koji treba da napravite specijalnu mešavinu ulja. Treba da pomešate 80 odsto ulja koje ima visoku tačku dimljenja i 20 odsto ulja sa visokim sadržajem masti.
Ulje sa visokom tačkom dimljenja omogućava da se riba brzo isprži na jakoj vatri, a da ne zagori, dok ulje sa visokim sadržajem masti omogućava da se ravnomerno isprži i da dobije hrskavu koricu i bogat ukus.
Pravljenje mešavine je jednostavno. Napunite veliku bocu za ulje sa 80 odsto uljem sa visokom tačkom dimljenja, poput ulja repice, a zatim ga do kraja napunite uljem sa visokim sadržajem masti, kao što su maslinovo, palmino ili kokosovo ulje. Pošto je nivo viskoziteta ulja isti u svim delovima, mešavina se nikada ne odvaja. Bićete oduševljeni.
(stvarukusa)