POHOVANI CELER: Sve popularniji recept, koji je zaslužio da bude deo vaše trpeze
Jovana Vasić
01. 03. 2025. u 11:00
Na porodičnim trpezama sve je češći pohovani celer, obično kao prilog uz neko drugo povrće ili pak meso. S obzirom na to da je veoma zdrav, nije naodmat da se nađe i na vašem jelovniku. Pohuje se koren celera, a stabljiku sa listovima takođe možete da sačuvate jer je veoma bogata vlaknima.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 veći koren celera ili dva manja
- 2 jajeta
- prezle
- brašno
- origano
- so
Priprema:
Koren celera oljuštite i isecite da na kolutove debljine oko pola centimetra.
U posoljenu proključalu vodu stavite celer i kuvajte oko dva-tri minuta.
Ocedite celer, pa da umačite u umućena jaja začinjena solju i origanom, pa u brašno, te u prezle.
Pržite na zagrejanom ulju dok ne dobije zlatastu boju, te vadite na papirni ubrus da se ocedi višak masnoće.
Poslužite uz grčku jogurt ili omiljene soseve, a može biti i kao prilog mesu i drugom povrću.
(ona)
Pogledajte više