RECEPT ZA ŠPANSKI KREM: Bogat ukus limuna i cimeta, toliko sladak da ćete ga odmah zavoleti
Jovana Vasić
03. 03. 2025. u 12:00
Bogati španski krem sa suptilnim ukusom limuna i cimeta možete da pravite i kod svoje kuće. Ovo je originalni recept u kome će uživati cela porodica.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 250 ml punomasnog mleka
- 1/2 kašičice cimeta ili po ukusu
- 10 g limunove kore
- 3 velika žumanca
- 3 kašike šećera
- 1 kašika kukuruznog skroba
Priprema:
Pomešajte mleko, cimet i limunovu koricu u šerpi na laganoj vatri. Kuvajte 10 minuta ne dozvolite da proključa.
U međuvremenu, mikserom umutite žumanca i šećer dok ne postanu kremasti. Umutiti i kukuruzni skrob. Nastavite da mutite dok smesa ne postane glatka i bez grudvica.
Izvadite limunovu koricu iz mleka. Postepeno dodajte smesu žumanaca u mleko, i umutite mutilicom na laganoj vatri dok smesa ne počne da se zgušnjava, oko 10 minuta. Pustite krem da provri i odmah sklonite sa vatre.
Sipajte ga u pojedinačne čaše za serviranje i ohladite u frižideru dok se ne stegne, oko 2 sata. Pospite cimetom i uživajte!
(stvarukusa)
Pogledajte više