VEČERA OD 4 SASTOJAKA: Ima izvanredan ukus i dugo će vas držati sitim
Jovana Vasić
27. 02. 2025. u 15:00
Sjajna večera koju možete da jedete bez griže savesti, idealna za one koji žele da se reše prekomerne težine. Zapečene tikvice sa sirom i belim lukom spremaju se veoma jednostavno, a ukus će vas oduševiti.
Foto: Shutterstock
Sastojci (za 2 osobe):
- 2 veće tikvice
- 100 g nemasnog sira (feta, posni sir ili mocarela sa smanjenim mastima)
- 2 čena belog luka
- 1 kašika maslinovog ulja
Priprema:
Operite tikvice, presecite ih po dužini na pola i blago izdubite sredinu kašikom kako biste napravili „čamčiće“.
Sir izmrvite ili narendajte, a beli luk sitno naseckajte. Pomešajte sir, beli luk i kašičicu maslinovog ulja.
Napunite izdubljene tikvice pripremljenim filom.
Rasporedite tikvice na pleh obložen papirom za pečenje. Premažite ih preostalim maslinovim uljem i pecite u rerni zagrejanoj na 200°C oko 20–25 minuta, dok tikvice ne omekšaju, a sir ne postane zlatasto-smeđ.
Poslužite toplo, po želji uz svežu salatu.
(still)
Pogledajte više