ITALIJANSKI KREM OD PISTAĆA: Savršen za filovanje peciva i torti
Jovana Vasić
18. 02. 2025. u 20:31
Isprobajte italijanski krem od pistaća po jednostavnom receptu i moći ćete da ga koristite za filovanja, ili da ga jednostavno namažete na hleb.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 150 g oljuštenih neslanih sirovih pistaća
- 190 ml punomasnog mleka
- 30 g neslanog putera
- 100 g bele čokolade
- 1 kašika šećera u prahu
Priprema:
Manje od pola litra vode stavite da provri pa dodajte oljuštene pistaće. Ostavite da vri 4 minuta, pa procedite i ostavite ih na kuhinjsku krpu. Peškir presavijte pa istrljajte pistaće u peškiru da olabavite koricu kojom su obmotani. Potom ih očistite i izblendajte sa 80 ml mleka i kašikom šećera u prahu. Blendirajte 5 minuta, dok ne dobijete glatku pastu.Mleko, puter i belu čokoladu sipajte u čistu šerpu pa zagrejte na tihoj vatri, sve dok se ne otope. U blender stavite pastu pa dodajte mešavinu bele čokolade i blendajte dok smesa ne postane kremasta. Mažite krem od pistaća na hleb ili dodajte omiljenom desertu. Prijatno!
(trpeza)
Pogledajte više