NAPRAVITE DOMAĆI PARIZER: Zdraviji i lepšeg ukusa od kupovnog
Jovana Vasić
18. 02. 2025. u 17:02
Evo kako da napravite domaći zdravi parizer u kome će uživati cela porodica, savršen je za doručak ili večeru.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 300gr piletine
- 2 manje šargarepe
- pola glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- malo soka od cvekle
- 1 želatin
Priprema:
Skuvati 300 gr piletine sa dve manje šargarepe, pola glavice crnog luka i dva čena belog luka. Začiniti po želji.
Kada je sve kuvano, stavljamo u blender, sa malo soka od cvekle, ko ne voli i ne mora da dodaje cveklu, zatim rastvorimo jedan želatin sa malo vodice u kome se meso i povrće kuvalo.
Izblendiramo, sipamo u “kalup” napravljen od flaše, zatvorimo streč folijom pa ostavimo da se dobro ohladi. Može i da prenoći u frižideru. Kada se stegne izvaditi ga iz kalupa, iseckati i degustirati. Prijatno! Takođe od ostatka vode u kojoj se sve skuvalo, možemo napraviti supu, dodati rezance ili knedle i gotov je i ručak i večera u isto vreme.
(still)
Pogledajte više