POSNI PREDLOZI ZA PRVOMAJSKI URANAK: Evo šta umesto mesa može da se nađe na vašem roštilju

Novosti online

30. 04. 2024. u 11:00

Za mnoge ljude, Prvi maj je simbol početka toplijeg vremena, proleća, ali i prilika da se okupe sa prijateljima i porodicom u prirodi ili dvorištu kako bi uživali u roštilju.

Foto: Shutterstock

Ako želite da svoj roštilj prilagodite posnim jelima, postoji mnogo fantastičnih opcija koje će zadovoljiti i najizbirljivije ukuse.

Evo nekoliko sjajnih predloga za posni roštilj:

Pečurke na žaru: 

Marinirajte kockice pečurki u mešavini soja sosa, maslinovog ulja, limunovog soka, belog luka i začina po izboru. Zatim ih nanižite na ražnjiće i pecite na roštilju dok ne postanu zlatno smeđe.

Foto: Shutterstock

 

Povrće na žaru:

Isprobajte raznovrsno povrće poput paprike, tikvica, patlidžana, šampinjona i paradajza. Presecite ih na veće komade, posolite, pobiberite, premažite maslinovim uljem i pecite dok ne budu mekani i blago zapečeni.

Foto: Shutterstock

Vege burgeri:

Napravite ukusne burgere od leblebija, crnog luka, prezli, začina i umaka od paradajza. Poslužite ih u pecivu sa salatom, kiselim krastavcima i veganskim majonezom.

Foto: Shutterstock

Posne kobasice:

Ovi ukusni roštiljski favoriti mogu se pronaći u posnim varijantama, napravljenim od soje, leblebija, ili raznih žitarica i začina. Poslužite ih uz senf i sveže povrće.

Foto: Shutterstock

(still)

Pogledajte više