SLANI ROLAT SA MAKOM: Savršeno predjelo za vaskršnju prazničnu trpezu

Novosti online

02. 05. 2024. u 15:00

Kada pripremate rolat sa makom, za fil možete koristiti sastojke po izboru. Neizostavan slaniš, lep za oko i ukusan.

Foto: Receptы ot Mamuli

Sastojci:

  • jaja 6
  • brašna 6 kašika
  • kisele vode 3 kašike
  • mleka 3 kašike
  • soli 1 kašičica
  • prašak za pecivo 1
  • sremskog sira 300 g
  • kisela pavlaka 1
  • šunke 250 g
  • kiselih krastavčića 200 g
  • sendvič sira u listićima 1 pakovanje
  • mleveni mak 2 kašike

Priprema:

Umutiti belanca sa solju u čvrst sneg, pa, neprestano muteći dodavati jedno po jedno žumance. Dodati kiselu vodu i mleko, promešati, pa kašikom sipati brašno pomešano sa praškom za pecivo i makom i sve dobro izmešati da nema grudvica. U pleh od rerne veličine 39x30 cm staviti papir za pečenje, sipati smesu, blago je protresti u plehu i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni S. Pečenu koru staviti na vlažnu krpu i urolati. Kada se malo prohladi, premazati je prethodno izmešanim sirom i pavlakom, preko staviti iseckanu šunku i krastavčiće, a preko toga sendvič sir u listićima. Uviti rolat i ostaviti u frižider da se ohladi (najbolje preko noći). 

(žena/blic)

Pogledajte više