KAKO SE PRAVI SLATKO OD JAGODA: Uz jedan trik sastojak, priprema je duplo brža

Novosti online

11. 04. 2024. u 19:00

NEKADA niste mogli da uđete u domaćinsku kuću, a da vas pored kafe ne sačeka slatko od neke vrste voća.

Foto: Shutterstock

Mi vam predlažemo da iskoristite jagode koje već imaju da se kupe i da napravite domaće slatko od mirisnih i svežih plodova.

Donosimo vam malo drugačiji recept od onog na koji ste navikli.

U šerpu dodajte i skrob koji će ga brže zgusnuti, pa će priprema kraće trajati.

Sastojci:

  • 1 kg jagoda 
  • 1/2 limuna 
  • 1/2 šolje šećera
  • 2 kašike kukuruznog skroba
  • 2 kašike hladne vode
  • prstohvat soli 

Priprema:
Jagode isecite na željenu veličinu, a zatim ih sipajte u šerpu. Dodajte sok od limuna, šećer i so. Promešajte, pa kuvajte dok ne krene da ključa. Nakon toga smanjite temperaturu i dodajte kukuruzni skrob koji ste pomešali sa vodom (tako da nema grudvica) i nastavite da krčkate još nekih 7 minuta. Sipajte u sterilisane tegle i ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi pre nego što ih stavite u frižider. 

(Stvarukusa/mondo)

Pogledajte više