NAJLEPŠA POSLASTICA: Kafa desert

Novosti online

13. 03. 2024. u 12:42

UŽIVAJTE u ukusu.

Foto Shutterstock

Sastojci:

* 500 g keksa sa puterom
* 500 ml mleka
* 200 g maslaca
* 200 g šećera
* 2 vanilin šećera
* 2 kašike kakao praha
* 100 ml jake crne kafe
* 50 g čokolade za kuvanje (po želji)
* malo rendane čokolade za posipanje (po želji)

Priprema:

Zagrejte mleko u velikoj posudi, ali ne dozvolite da proključa.

U drugoj posudi pomešajte puter (držite ga barem sat vremena na sobnoj temperaturi pre pripreme torte) sa šećerom i vanilinim šećerom dok ne dobijete kremastu smesu. U mešavinu putera i šećera sipajte malo zagrejanog mleka i dobro promešajte da se sastojci sjedine.

U preostalo zagrejano mleko dodajte kakao-prah i jaku crnu kafu i mešajte dok se kakao potpuno ne rastvori. U mešavinu kakaoa i kafe umočite keks sa obe strane i poređajte ih u pleh jedan pored drugog dok ne pokrijete celo dno tepsije. Po sloju biskvita ravnomerno rasporedite deo kreme od putera i šećera. Nastavite sa redom umočenog keksa i kreme dok ne potrošite sve sastojke. Uverite se da je poslednji sloj krem.

Ako želite, možete istopiti čokoladu za kuvanje i preliti je preko poslednjeg sloja kreme kako biste dodali dodatnu čokoladnu notu.

Na kraju po vrhu torte pospite rendanu čokoladu za dekoraciju.

Stavite tortu u frižider i ostavite da se ohladi i stegne, najbolje preko noći.

(Trpeza)

BONUS VIDEO - DR Novosti: Kada treba početi sa anti-age rutinom

Pogledajte više