SVI ĆE HVALITI VAŠE POSLASTICE A MOŽE DA STOJI I 90 DANA: Kako da napravite najbolji fondan?
18. 03. 2024. u 17:21
FONDAN deluje teško za pravljenje ali mi vam donosimo jednostavan način pripreme. Na bazi meda je, ukusan, a svi će vam tražiti recept.
Sastojci:
* 50 g putera
* 1 kašičica bagremovog meda
* 1/2 kesice želatina
* 30 ml vode
* 600 gr šećera u prahu
* par kapi ekstrakta vanile
Priprema:
Pomešajte želatin pomešajte sa vodom pa ostavite 10 minuta da nabubri.
Sipajte med u šerpu i i kuvajte na niskoj temepraturi dok ne krene da se topi. Dodajte puter i promešajte, pa skinite sa šporeta.
Onda dodajte želatin i lepo promešajte, pa dodajte prosejani šećer u prahu. Mesite smesu dok ne postane glatka.
Za lepši ukus dodajte vanilu u smesu. Dodajte par kapi boje za hranu, po potrebi. Čuvajte fondan na sobnoj temperaturi, u posudi sa poklopcem.
Može da stoji 90 dana.
(Trpeza)
Pogledajte više