SVI ĆE HVALITI VAŠE POSLASTICE A MOŽE DA STOJI I 90 DANA: Kako da napravite najbolji fondan?

Novosti online

18. 03. 2024. u 17:21

FONDAN deluje teško za pravljenje ali mi vam donosimo jednostavan način pripreme. Na bazi meda je, ukusan, a svi će vam tražiti recept.

Foto Shutterstock

Sastojci:

* 50 g putera 

* 1 kašičica bagremovog meda 
* 1/2 kesice želatina 
* 30 ml vode 
* 600 gr šećera u prahu
* par kapi ekstrakta vanile

Foto Shutterstock

Priprema:

Pomešajte želatin pomešajte sa vodom pa ostavite 10 minuta da nabubri. 

Sipajte med u šerpu i i kuvajte na niskoj temepraturi dok ne krene da se topi. Dodajte puter i promešajte, pa skinite sa šporeta.

Onda dodajte želatin i lepo promešajte, pa dodajte prosejani šećer u prahu. Mesite smesu dok ne postane glatka.

Za lepši ukus dodajte vanilu u smesu. Dodajte par kapi boje za hranu, po potrebi. Čuvajte fondan na sobnoj temperaturi, u posudi sa poklopcem.

Može da stoji 90 dana. 

(Trpeza)

Pogledajte više