RASPAMETIĆE VAS UKUSOM, A TOPI SE U USTIMA: Tropikana kolač sa ananasom

Novosti online

10. 03. 2024. u 07:00

VOĆNI kolač osvaja na prvi zalogaj.

Foto Shutterstock

Sastojci:

Za koru: 

* 2 šolje brašna
* 1,5 šolja šećera
* 2 kašičice sode bikarbone
* 2 konzerve ananasa
* 2 kom jaja
* 1/2 šolje kokosa

 Za fil: 

* 250 gr maskarpone sira
* 100 gr putera
* 1/2 šolje prah šećera
* 1 šolja seckanih oraha
* 1 vanilin šećer

Foto Shutterstock

Priprema:

Umutite jaja, dodajte pomalo šećera i soka od ananasa iz konzerve. Dodajte brašno, sodu bikarbonu, seckani ananas, kokos i orahe pa pecite u podmazanom plehu - po pola mase - oko 40 minuta, na temperaturi od 170 do 180 stepeni.

Kolač će biti vrlo vlažan, računajte na to da je najbolje da se hladi u frižideru cele noći. Umutite sastojke za krem i filujte dva dela torte, pa ukrasite sa strane i odozgo.

Dodatno dekorišite ananasom i kandiranim voćem po želji.

(Trpeza)

Pogledajte više