PRIJA DUŠI I TELU, MAGIJA U SVAKOM ZALOGAJU: Samosa - tradicionalno indijsko jelo

Novosti online

08. 03. 2024. u 07:00

KRENUĆE vam voda na usta koliko je ukusno.

Foto Shutterstock

Sastojci:

* 8 kora
* 3 kuvana krompira
* 1 šolja šargarepe sečene na kockice
* 1 šolja graška
* 1 crni luk sečen na kockice
* 1 kašičica karija
* pola kašičice kumina
* so
* biber

Priprema:

Na malo ulja izdinstajte crni luk, grašak i šargarepu, dok ne omekšaju. Dodajte zatim kumin, kari, so i biber. Sklonite s vatre i u tu smesu umešajte krompir prethodno malo izgnječen viljuškom.

Ostavite smesu da se ohladi. Kore isecite na trake širine 5-6 cm.

Na ivicu trake stavite kašičicu nadeva te rolajte tračice u trougao. Na kraju zalepite s malo brašna i vode. Pržite u vrelom ulju.

(Trpeza)

Pogledajte više