KAD IH JEDNOM SPREMITE, ZNAĆETE ZAŠTO JE OVO JELO TOLIKO POPULARNO: Hrskavi i mirisni kolutići luka, pa još sa sosom od rena

Novosti online 29. 02. 2024. u 11:00

SAMO oni koji nisu probali mogu da pomisle da je pohovanje kolutića crnog luka uzaludan posao.

Foto Shutterstock

Sastojci:

* ljubičasti ili crni luk, 3 veće glavice
* brašno, 1 šolja
* kisela voda, 100 ml
* instant pire od krompira, 2 kašike
* so, po ukusu
* biber, po ukusu
* crvena začinska paprika, 1/2 kašičice
* prezle, po potrebi
* ulje za prženje, 300 ml

 ZA SOS OD RENA:  

* ren iz teglice, 50 g
* kisela pavlaka, 1 čaša
* majonez, 50 g
* mirođija, po ukusu
* vlašac (vrsta luka), po ukusu
* limun, sok, 1 komad


Priprema:

- Prvo pripremite sos i stavite ga u frižider da se hladi dok pohujete luk. Ren, pavlaku i majonez izmešajte, pa dodajte sitno iseckan vlašac (vrsta luka) ili mirođiju. Luk oljuštite i isecite na kolutove debljine pola centimetra i razdvojite ih po sastavima.

Izmešajte brašno, instant pire i začine, pa polako dodajte kiselu vodu dok ne dobijete testo malo gušće od smese za palačinke. Kolutove luka umačite u ovu smesu, a zatim u prezle i pržite na vrelom ulju. Čim porumene s obe strane, izvadite ih na papirni ubrus.

Odmah poslužite uz sos od rena.

(Super recepti/Žena)

Pogledajte više