TRIKOVI I SAVETI ZA BRŽE LJUŠTENJE PEČENIH PAPRIKA: Ajvar od cepkanih paprika koji se brže priprema i punijeg je ukusa
Novosti online
18. 09. 2023. u 12:34
Još jedan veoma ukusan recept za domaći ajvar koji će vas oduševiti.
Recept za ajvar od seckane paprike:
Sastojci :
- 15 kg paprike
- 2 kg paradajza
- 1,5 dcl ulja
- 1 dcl sirćeta
- 2 glavice belog luka
- 2-3 veze peršuna
- so
- malo šećera
Priprema :
Paprike ispecite dan ranije i ostavite da se ocede. Sutradan ih oljuštite i ručno iscepajte na trake, šire ili uže, po želji.
U veliki lonac stavite paprike i oljušten i seckani paradajz i kuvajte na jakoj vatri dok smesa ne postane gusta. Dodati sirće, ulje, so, šećer, seckani beli luk i peršun.
Mešajte pola sata i gotov ajvar sipajte u sterilisane tegle, poklopite poklopcima i ohladite, pa stavite na tamno i hladno mesto.
(stil.kurir.rs/recepti)
Pogledajte više