FRITATA iz rerne, uvek dobro rešenje

Novosti online 19. 09. 2023. u 17:00

Italijani su majstori da ni od čega naprave jelo zbog kog vam krene voda na usta. Fritata se pravi kada u kući imate jaja i poluprazan frižider. Ova sa prazilukom je samo jedna od brojnih varijacija, a vi improvizujte.

Foto: Jutjub/Printskrin/Jamie Oliver

 

Sastojci

Količina

praziluk

2 struka

tikvica

1 mala

jaja

6 komada

sir

koliko imate

so

1/2 kašičice

biber

po ukusu

origano

ulje

1 kašičica

30 ml

 

 

Kako pripremiti

Uključite rernu da se zagreje na 180 stepeni i dok se rerna greje na malo ulja u tučanom tiganju propržite praziluk iseckan na kolutove. Tikvicu narendajte, posolite i ocedite od viška vode, pa dodajte praziluku, posolite i pobiberite i pržite zajedno još 5 minuta. U činiji ulupajte jaja, posolite ih pazeći da ne preterate, dodajte malo sira i origano, pa prelijte povrće. Ne mešajte jaja, pa posle 2 - 3 minuta stavite fritatu u zagrejanu rernu i pecite oko 15 minuta.

(recepti.zena.blic.)

Pogledajte više