FRITATA iz rerne, uvek dobro rešenje
19. 09. 2023. u 17:00
Italijani su majstori da ni od čega naprave jelo zbog kog vam krene voda na usta. Fritata se pravi kada u kući imate jaja i poluprazan frižider. Ova sa prazilukom je samo jedna od brojnih varijacija, a vi improvizujte.
Foto: Jutjub/Printskrin/Jamie Oliver
| Sastojci | Količina |
|---|---|
| praziluk | 2 struka |
| tikvica | 1 mala |
| jaja | 6 komada |
| sir | koliko imate |
| so | 1/2 kašičice |
| biber | po ukusu |
| origano ulje | 1 kašičica 30 ml |
|
Kako pripremitiUključite rernu da se zagreje na 180 stepeni i dok se rerna greje na malo ulja u tučanom tiganju propržite praziluk iseckan na kolutove. Tikvicu narendajte, posolite i ocedite od viška vode, pa dodajte praziluku, posolite i pobiberite i pržite zajedno još 5 minuta. U činiji ulupajte jaja, posolite ih pazeći da ne preterate, dodajte malo sira i origano, pa prelijte povrće. Ne mešajte jaja, pa posle 2 - 3 minuta stavite fritatu u zagrejanu rernu i pecite oko 15 minuta. (recepti.zena.blic.) |
Pogledajte više