ZA NAJVIŠE 20 MINUTA NAPRAVITE PICU: Biće preukusna, a što je najbolje od svega - sprema se u tiganju

Novosti online 06. 09. 2023. u 07:00

Ukoliko nemate ideju za večeru, sigurno će vas oduševiti ovaj jednostavan recept za picu iz tiganja. Ukoliko nemate previše vremena za pripremu klasične pice, onda će vas sigurno oduševiti ovaj recept za italijanski specijalitet koji se peče u tiganju. Kora je od lisnatog testa, što je odlično jer ne morate da mesite testo i čekate da naraste. Odlična je za večeru na brzinu kada želite da iznenadite svoje ukućane.

Foto: Jutjub/Printskrin/

Sastojci:

  • 300 g lisnatog testa
  • 350 ml pasiranog paradajza
  • 200 g kačkavalja
  • 150 g šunke
  • 1 kašičica origana
  • malo maslinovog ulja
  • so, biber

Priprema:

Testo malo razvucite na papiru za pečenje i napravite krug, pa savijte ivice prema unutra i oblikujte rubove. Tiganj u kome ćete peći picu obložite papirom za pečenje. Pokrijte poklopcem i pecite podlogu na umerenoj vatri 10 minuta. U međuvremenu paradajz sos začinite solju, biberom, origanom i maslinovim uljem. Testo premažite pripremljenim paradajz sosom, poređajte šunku i narendan, vratite poklopac i nastavite da pečete još 10 minuta. Kada je pica gotova pospite je sa još malo origana, secite na parčiće i služite.

Pogledajte više