HRSKAVE BRUSKETE IZ RERNE: Jednostavno i neodoljivo ukusno!
Milena Tomasevic
24. 12. 2025. u 19:00
KADA vam je potreban brz, a ukusan obrok ili toplo predjelo, bruskete iz rerne su uvek pravi izbor. Sa nekoliko osnovnih sastojaka i malo truda, dobija se mekana unutrašnjost i zlatno-pečena kora koja osvaja na prvi zalogaj.
FOTO: Novosti
Sastojci:
- kriške hleba
- 3 jaja
- malo više od 1/2 šolje mleka
- malo više od 1/2 šolje biljnog ulja
- prstohvat soli
Za preliv:
- beli sir (izmrvljen)
- rendani čedar sir ili mocarela
- papričice u ljuspicama (po ukusu)
- sitno seckani peršun
Priprema:
U činiji umutite jaja, mleko, biljno ulje i so. Kriške hleba umočite u smesu i poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje. Pospite izmrvljenim belim sirom, rendanim čedarom ili mocarelom, papričicama u ljuspicama i peršunom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C (gornji i donji grejač) dok ne dobiju zlatnu boju.
Savet:
Bruskete možete obogatiti maslinama, šunkom ili pečurkama, u zavisnosti od toga da li ih služite kao predjelo ili glavni obrok.
Uživajte!
Pogledajte više