POSNE SLANE TORTE: Male, dekorativne i neodoljive
Milena Tomasevic
10. 12. 2025. u 11:50
ELEGANTNO posno predjelo koje će zaseniti sva ostala jela na trpezi! Ove mini tortice su dekorativne, ukusne i iznenađujuće jednostavne za pripremu — idealne za svečane prilike, posne slave i praznične menije.
FOTO: Novosti
Sastojci:
- 2 tofu sira 360 gr
- 130 gr blagog ajvara + malo za dekoraciju
- 130 gr ljutog ajvara
- sok 1/2 limuna
- 1 ravna kašičica soli
- 400 gr posnog majoneza
- 1 tost hleb
- 100 gr posnog kačkavalja
- čeri paradajz
Priprema:
Priprema fila
Tofu ocediti i obrisati ubrusom, pa ga izmrviti.Dodati limunov sok i so, i sve dobro izmešati.
Podeliti na dva dela i u jedan dodati blagi ajvar, a u drugi dodati ljuti ajvar. Obe smese dobro izmešati.
Tost hlebu ukloniti okrajke. Svaku krišku preseći dijagonalno da se dobiju trouglovi. S unutrašnje strane svaki trougao premazati posnim majonezom. Između dva trougla staviti izabrani fil (blagi ili ljuti). Obode takođe premazati majonezom. Tortice uvaljajte u susam (za blage) ili lan (za ljute).
Ukrasiti sa malo ajvara i zelenila po vrhu ili majonez, rendani posni kačkavalj i čeri paradajz.
Prijatno!
Pogledajte više