ROLNICE OD LISNATOG TESTA SA KOBASICOM, JAJIMA I SIROM: Savršen doručak za početak dana
Hrskave spolja, mekane iznutra, pune ukusa i mirisa! Ove rolnice od lisnatog testa kombinuju klasične ukuse jaja, kobasice i rastopljenog sira u jednom jednostavnom i izdašnom jelu. Spremaju se brzo, mogu se pripremiti unapred i čak zamrznuti za kasnije pečenje.
FOTO: Novosti
Sastojci:
- 1 list lisnatog testa
- 3–4 kobasice
- 3 jaja
- 2 kašike mleka
- 1/2 šolje rendanog čedar sira
- 1/4 šolje mocarele
- 1 kašika putera
- so i biber, po ukusu
- 1 jaje (za premazivanje)
Priprema:
U činiji umutite jaja, mleko, so i biber. Zagrejte puter u tiganju na srednje slaboj vatri i mutite jaja dok se ne stegnu, ali ostanu blago mekana. Ostavite sa strane da se prohlade.
Ukoliko koristite sirove kobasice, ispecite ih dok ne porumene i budu potpuno gotove. Ostavite da se prohlade, pa isecite na komade veličine zalogaja.
Zagrejte rernu na 200°C. Razvaljajte lisnato testo u pravougaonik i isecite ga na 3–4 dela, u zavisnosti od veličine rolnice koju želite. Na svaki komad stavite malo kajgane, kobasice i sira. Čvrsto uvijte kao burito, blago uvlačeći ivice da se zatvore. Poređajte rolnice na pleh obložen papirom za pečenje, šavom nadole. Umutite jedno jaje i premažite površinu testa radi zlatne, sjajne korice. Pecite 18–22 minuta, dok ne narastu i ne porumene.
Dodatni predlozi:
Dodajte dinstani luk, paprike, spanać ili pečurke za puniji ukus. Za ljubitelje pikantnog ukusa, premažite senfom ili ljutim sosom pre uvijanja.
Prijatno!