SLANA OBLANDA SA ŠUNKOM I SIROM: Kremasto predjelo koje uvek oduševi goste
Milena Tomasevic
07. 10. 2025. u 10:00
Ako tražite jelo koje je jednostavno za pripremu, a izgleda kao da ste se baš potrudili — ove slane oblande su pravi izbor! Slojevite, mekane i aromatične, savršene su za slave, proslave ili kao ukusno predjelo uz večeru.
FOTO: Novosti
Sastojci:
- 1 pakovanje C oblandi
- 700 gr tanko isečene šunkarice
- 500 gr sitnog sira
- 800 gr pavlake
- 300 gr majoneza
- 50 gr susama
Priprema:
Susam prepržiti na tihoj vatri bez ulja ili masti, samo u suvom tiganju, dok ne porumeni. Pomešati pavlaku, majonez i sitan sir, pa dobro izmešati dok se ne dobije kremasta masa. Tom smesom filovati svaki list oblande. Na svaki fil stavljati listove šunke, preko šunke ponovo fil, i tako redom. Završiti samo filom na poslednjem listu oblande. Pospite susamom i ostavite u frižideru da se stegne.
Savet:
Najbolje je napraviti dan ranije, jer su ove oblande najlepše kad se ukusi dobro prožmu.
Uživajte!
Pogledajte više