BRUSKETE: Recept idealno posluženje za svaku priliku
Milena Tomasevic
09. 08. 2025. u 07:00
Kada vam stižu gosti i želite da ih iznenadite nečim ukusnim i jednostavnim – bruskete su pravi izbor. Ovaj italijanski klasik je brz za pripremu, izgleda primamljivo i može se prilagoditi svakom ukusu. Bilo da ih služite kao predjelo, užinu ili laganu večeru, bruskete će uvek ostaviti utisak.
FOTO: Novosti
Sastojci
- Baget
- Beli luk
- Maslinovo ulje
Fil
Predlozi su u samom receptu
Bruskete – savršeno predjelo za svaku priliku
Recept
Baget se prvo premaže maslinovim uljem i zapeče u rerni do savršene zlatne korice, a zatim se, dok je još topao, blago utrlja belim lukom koji mu daje intenzivnu aromu.
Zatim se svako parče premazuje krem sirom ili pestom, po ukusu.
Nakon toga sledi filovanje – u nastavku donosimo nekoliko ideja za raznovrsne i ukusne kombinacije:
- podloga krem sir, crvena paprika, ljubičasti luk, malo maslinovog ulja i bosiljka
- podloga krem sir, čeri paradajz ispecite u rerni sa belim lukom i maslinovim uljem i preko ide parmezan
- podloga zeleni pesto, krastavac, losos i mirođija
- podloga crveni pesto, paprika pečena u rerni, zatim je posolite i začinite uljem i limunom, odozgo stavite feta sir
- podloga zeleni pesto, mortadela i opet malo pesta preko
Prijatno!
Pogledajte više