RECEPT ZA PANCEROTE: Idealne za doručak, užinu ili za put
Milena Tomasevic
26. 07. 2025. u 10:00
MEKO testo, topljeni sir, paradajz sos i omiljeni dodaci – sve što volimo kod pice, sada u formi zlatno pečenih panicerota. Idealne za doručak, užinu ili poneti na put.
FOTO: Novosti
Pancerote
Sastojci
- 200 ml toplog mleka
- 100 ml tople vode
- 100 ml ulja
- pola kockice svežeg kvasca (20gr)
- 1 kašicica šećera
- 1 kašicica soli
- 500-600 gr brašna
Nadev: kečap, šunka, kačkavalj , origano
Premaz: 1 jaje i susam
Priprema: Od navedenih sastojaka umesiti mekano i glatko testo i ostaviti da nadođe. Nadošlo testo razviti i okruglom modlicom ili čašom vaditi krugove. Oklagijom razvijati krugove, filovati pancerotu, preklopite i prvo prstima malo pritisnete ivice testa, pa viljuškom zatvorite krajeve pancerote. Premazati pancerote i staviti susam. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene. Na vrele pancerote posuti kačkavalj i preko malo kečapa.
Prijatno!
Pogledajte više