I DUPLA MERA ĆE BITI MALO: Recept za domaće kiflice
DOMAĆE kiflice se prave po najboljem starom bakinom receptu.
Foto: Jutjub/Printskrin/ Domaći Recepti
Posne, slasne, savršene vruće, a biće super i hladne, za doručak ili večeru.
Potrebno je:
Za testo:
* 500 ml vruće vode
* 1 sveži kvasac
* 2 kašike šećera
* 2 kašičice soli
* 1,5 dl ulja
* oko 1 kg brašna
* 6 kašika posnog majoneza
* susam
* lan
Za preliv:
* 100 g margarina
Priprema:
Razmutite kvasac u vrućoj vodi sa šećerom, pa ostavite da se aktivira. Dodajte so, ulje, brašno, posni majonez, susam i lan.
Zamesite meko testo pa ostavite da udvostruči volumen. Na pobrašnjenoj podlozi oblikujte kifle.
Ređajte u pleh obložen pek-papirom. Zatim prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite nekih dvadesetak minuta da naraste.
Sa malo posnog majoneza premažite svaku kiflu. Pospite semenkama.
Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, dok ne porumene.
U šerpici zagrejte margarin, pa gotove kifle premažite njime, po više puta.
Prekrijte krpom.
Prijatno!
(Trpeza)