ROLAT PITA SA MESOM: Hrskava kora, sočan fil - ukus kome je nemoguće odoleti
Milena Tomasevic
05. 07. 2025. u 07:00
Rolat pita sa mesom je savršen izbor kada želite nešto izdašno, ukusno i lepo na izgled.
FOTO: Novosti
Hrskava kora, sočan fil i praktičan oblik čine je idealnom za doručak, večeru ili posluženje gostima. Danas sa vama delimo proveren recept koji uvek uspeva.
Sastojci
Za fil:
500 g kora za pitu
500 g mlevenog mesa
2 glavice crnog luka
1 praziluk
ulje po potrebi
začin
1 kasičica soli
biber
Za preliv:
2 jajeta
1 čaša jogurta
1 čaša od jogurta ulja
1 čaša od jogurta brašna
1 kesica praška za pecivo
1 kašičica soli
Priprema
Fil: Crni luk sitno iseckati, pa propržiti na ulju, dodati meso, so, začin i biber. Kada je meso dobro uprženo ostaviti fil sa strane.
Preliv: U umućena jaja dodati jogurt, brašno, ulje so i pecivo.
Kore podeliti za rolate - po četri kore. Sve kore premazati prelivom, a na poslednju koru staviti fil od mesa.
Uviti kore u rolat. Premazati svaki rolat sa prelivom i posuti susamom.
Peći rolat pitu na 200 stepeni oko 30 minuta.
Prijatno!
Pogledajte više