USPEVA I POTPUNIM POČETNICIMA: Keto limun pita savršena za dijetu
MOŽETE da je jedete bez griže savesti.
Foto: Jutjub/Printskrin/ Marjan voće
Umesto brašna i šećera koristi se bademovo brašno i eritritol.
Potrebno je:
Za koru:
* 150 g bademovog brašna
* 50 g istopljenog putera
* 1 kašika eritritola
* prstohvat soli
Za fil:
* 3 velika jajeta
* Rendana korica 1 limuna
* 60 g eritritola (ili po ukusu)
* 50 g putera (iseckanog na kockice)
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte bademovo brašno, eritritol, so i otopljen puter, pa mešajte.
Izlijte smesu u kalup obložen pek papirom. Pecite 10 do 12 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni.Pustite da se ohladi. Zasebno umutite jaja pa dodajte limunov sok, koricu i eritritol. Mešajte na srednje jakoj vatri, oko 7 do 10 minuta, dok se smesa ne zgusne.
Onda skinite sa vatre i dodajte kockice putera, pa mešajte dok se ne otopi. Preko kore sipajte vreo limun fil, pa poravnajte i ostavite da se prohladi na sobnoj temperaturi.
Onda ostavite u frižideru da se stegne. Secite na parčiće, pa pospite kolač sa malo eritritola u prahu.
Prijatno!
(Trpeza)