NEODOLJIVO: Sočna pita sa bananama i tapiokom
POSLASTICA koju će ukućani obožavati.
Foto: Printskrin Youtube/Akis Petretzikis
Drugačija i preukusna poslastica koja budi sva čula.
Potrebno je:
* 1 pakovanje kora za pitu
* 5 banana
* 1/2 šolje otopljenog putera
* 10 kašika kisele pavlake
* 10 kašika šećera
* 5 kašika sitnih tapioka zrnaca
* 1/2 šolje čokoladnih suzica
* 1/2 šolje suvih brusnica
* 1/4 šolje šećera za posipanje
Tapioka zrnaca
Tapioka, dugoljasti koren biljke kasave (Manihot esculenta) raste u Brazilu, Zapadnoj Indiji, i drugim tropskim krajevima sveta (Indonezija, Australija).
Zrnca tapioke imaju sposobnost bubrenja čime se stvara karakteristična želatinska masa koja se teško može imitirati. Zato je tapioka savršena za poslastice posebno dobrog ukusa.
Priprema:
Kore poprskajte otopljenim puterom, pa premažite sa 2 kašike pavlake, i pospite šećerom i tapiokom. Onda poređajte banane sečene na kolutove. Pospite čokoladnim kapljicama i brusnicama, i umotajte u rolat. Prebacite u pleh obložen pek papirom.
Premažite rolate puterom. Pecite oko 30 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Pečene rolate premažite četkicom sa vodom, pa pokrijte krpom da se prohladi. Na kraju, secite pitu na komade i pospite staub šećerom.
Prijatno!
(Trpeza)