RECEPT ZA DOMAĆI ZDRAVI HLEB OD ZRNEVLJA BEZ KVASCA: Samo 1 kriška ovog hleba držaće vas sitim ceo dan
DOMAĆI hleb sa zrnevljem na savršen način.
Foto: Printscreen/yt
Da sebi obogatite obrok na zdrav način.
Sastojci:
* 3 jaja
* 1 čaša od 2 dl. jogurta
* 1 čaša vode
* 2 male ravne kašičice soli
* 50 ml. ulja
* 1 kašika sode bikarbone
Po četiri kašike ovsene, ražene, ječmene pahuljice.
Seme:
* susam, lan, čia, golice
Ostavite 15 minuta da nabubre.
Zatim dodajte brašno: 2 supene kašike heljdinog, 2 raženog, 2 kašike ječmenog, 2 kašike mekinja, 2 kašike kukuruznog brašna
Po potrebi dodajte još oko 100ml. vode.
Priprema:
U plastičnu činiju umutite jaja sa jogurtom, ovdom, uljem, soli, sodom bikarbonom. Dodajte pahuljice, a potom i semenje. Kada nabubri dodajte brašno i još malo vode ako je previše gusto. Bez čekanja da naraste, preručite smesu u pleh i pecite oko pola sata na 180 stepeni Celzijusa.
Prijatno!
(Stil)