PITA SA SIROM: Uživanje u svakom zalogaju
Sirnica je mnogima omiljena, pravi se brzo i idealna je i za doručak i za večeru.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- Kore za pitu 500 g
- Sveži sir 500 g
- Jaja 3 komada
- Jogurt 200 ml
- Ulje 100 ml
- Prašak za pecivo 1
- So po ukusu
- Mineralna voda 100 ml
Priprema:
U velikoj posudi pomešajte sir, jaja, jogurt, ulje, prašak za pecivo i so. Sve dobro izmešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu. Na radnu površinu stavite jednu koru za pitu i premažite je pripremljenom smesom. Preko nje stavite drugu koru i ponovo premažite smesom. Ponovite postupak dok ne potrošite sve kore i smesu. Ako želite, možete kore slagati u slojevima u pleh, a ne u rolate. Kada ste složili sve kore i fil, prelijte pitu sa 100 ml mineralne vode. Ovo će piti dati dodatnu sočnost. Pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 180°C oko 30-40 minuta, ili dok pita ne dobije zlatno-smeđu boju. Kada je pita pečena, ostavite je da se malo ohladi, a zatim je narežite na komade i poslužite. Uživajte u svojoj najsočnijoj piti sa sirom!
(superrecepti)