FOKAČA OD RAŽANOG BRAŠNA SA ČERI PARADAJZOM: Sočna i mekana, prste da poližete
Новости онлине
24. 03. 2025. u 07:00
Italijanski pljosnati hleb sličan našoj pogači jeste fokača, donosimo vam recept za najmekšu i najukusniju pogaču sa čeri paradajzom.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 250 g integralnog ražanog brašna
- 2 kašičice suvog kvasca
- pola kašičice soli
- pola kašičice šećera
- 8 komada čeri paradajza
- 1 1/2 glavica belog luka
- 1 ljuta papričica
- 1 grančica ruzmarina
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. U jednoj posudi razmutite kvasac sa toplom vodom i šećerom, pa ostavite da se aktivira. Sipajte brašno, so i kvasac u vanglu, pa mešajte i polako sipajte toplu vodu. Kada dobijete gusto testo pokrijte ga krpom i ostavite sat vremena na toplom. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite testo u obliku fokače, pa utapkajte vrhovima prstiju na nekoliko mesta. U testo utisnite zasečenu glavicu belog luka, kao i čeri paradajz presečen napola. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Izvadite iz rerne pa utisnite ostatak sitno seckanog belog luka i ruzmarin. Smanjite na 220 stepeni i pecite još 10 ak minuta. Prijatno!
(trpeza)
Pogledajte više