PIVSKI HLEB: Bez kvasca, mešanja i narastanja, a savršeno mekan
Jovana Vasić
11. 03. 2025. u 07:00
Tajna prozračnog i mekog pivskog hleba krije se u pravoj kombinaciji piva i maslaca koji treba otopiti i njime preliti hleb.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 360 g glatkog brašna
- 5 kašika šećera
- 70 g maslaca istopljenog
- 360 ml piva
- 1 prašaka za pecivo
- 1 kašičica soli
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Namažite uljem kalup za hleb. Sjedinite brašno, šećer, so, prašak za pecivo, 50 g otopljenog maslaca i pivo. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Ne brinite ako ostane neka grudvica. Sipajte u kalup, prelijte preostalim maslacem i pecite oko 50 minuta. Proverite čačkalicom da li je hleb pečen u sredini. Izvadite hleb iz rerne, a posle pet minuta iz kalupa.
(trpeza)
Pogledajte više