FENOMENALNA POSNA SUVA PITA: Desert za svaku priliku
Jovana Vasić
08. 03. 2025. u 12:30
Omiljeni slatkiš velikih gurmana idealna je završnica za posni ručak.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1/2 kg tankih kora
- 600 g oraha
- 150 g suvog grožđa
- 600 g šećera
- 400 g šećera za preliv
- ulje i kisela voda za premazivanje kora
Priprema:
Na dno velikog pleha stavite tri kore, svaku malo premažite prethodno pripremljenom mešavinom ulja i kisele vode. Filujte. Svaku narednu koru premazujte uljem i kiselom vodom, a mlevenim orasima i suvim grožđem filujte svaku drugu koru. Završite sa 3 kore. Pre pečenja oštrim nožem kolač pažljivo isecite na kocke i ispecite ga. Šećer i vodu stavite da se kuvaju i krčkajte sve dok se šećer ne rastopi. Ukoliko volite, u preliv možete da dodate i malo limuna. Gotovim sirupom prelijte pečenu pitu i ostavite je da ga dobro upije. Poslužiti hladnu.
(still)
Pogledajte više