PITA GUŽVARA SA JOGURTOM I SIROM: Brzo se sprema, lepša je od bureka i baš svima uspeva
Jovana Vasić
03. 03. 2025. u 07:00
Pita koja se brzo sprema, lepša od bureka i baš svima uspeva.
Foto Shutterstock
Sastojci:
- 500 g kora za pitu
- 300 g kravljeg sira
- 1 dl ulja
- 1 dl jorurta
- 1 dl kisele vode
- 4 jajeta
Priprema:
Umutite jaja, dodajte sir i sve dobro sjedinite. Dodajte tečne sastojke i napravite smesu kao za palačinke. Na dno podmazanog okruglog pleha stavite jednu koru, malo je premažite filom, stavite i drugu koru, a ostale kore zgužvajte u ruci, namočite filom i ređajte po dnu pleha. Ne sabijajte kore i ostavite im prostora da se lepo rašire tokom pečenja.
Za vrh ostavite dve kore i složite ih kao i prve dve. Po vrhu kore stavite malo fila, zasecite oštrim nožem na četiri dela i pecite gužvaru na 200 stepeni dok ne porumeni.
Kada se ispeče neka odstoji još 10 minuta u toploj rerni.
(ona)
Pogledajte više